Две бебета са били разменени при изписването им от болницата в Горна Оряховица. Грешката станала на 30 март.
В злополучния ден имало пет родилки, които напускали отделението, а големия брой деца е създал суматоха, при която били объркани две момиченца, които дошли на бял свят миналата сряда. Потърпевши са майките Бояна Иванова от горнооряховското село Първомайци и Вероника Лазарова от Елена.

„Размяната е станала още при сутрешното хранене. Децата са в отделна зала и са ми донесли другото дете. Кърмила съм чуждо бебе. После го облякоха и си тръгнахме. На средата на пътя ми се обадиха от болницата и ми казаха, че е станала грешка и трябва веднага да се върнем“, разказа пред „Труд“ 31-годишната Бояна Иванова.RODILNO

Тя добави, че когато се появила в болницата, другата родилка била изпаднала в шок. Всъщност Вероника Лазарова забелязала, че номерът на ръчичката на бебето, което й дали, е друг. И си помислила дали момиченцето не е нейната Виктория.

„Медиците се опитаха мен да изкарат виновна за случилото се. Още като ме видяха, започнаха да ми се карат: „Къде гледаш, че не си забелязала размяната и отнесе чуждо дете? Толкова ли не можеш да си разпознаеш бебето?“. После взех моята Михаела и с близките ми огорчени напуснахме болницата“, сподели Иванова.

Източник:dnes.bg