Имаме няколко искания към служебния кабинет, който трябва да заработи от следващата седмица, каза Сергей Станишев на пресконференция. Според него, намаляването на цената на еленергията от 5 март е станало само за сметка на дела на ЕПРП-тата, което е добре, но съвсем недостатъчно. Сега служебния кабинет трябва да промени микса и да се стигне до ново поевтиняване, предлага Станишев.

Държавните дялове от трите ЕРП-та бяха продадени доста под цената, която бе постигната при продажбата на мажоритарния пакет, каза на пресконференция Сергей Станишев.

stani6ew

Според него загубата на държавата от тази продажба е около 209 милиона лева. “Притесняваме се от информацията на чешки медии, че държавния дял от ЧЕЗ България е купен от групировката ТИМ”, каза още соцлидерът.

Той зададе въпрос дали част от сумата , която е загубила държавата, не се е върнала в касите на ГЕРБ.

“Надявам се, че президентът ще състави успешно служебно правителство, което да е дистанцирано от политическите партии”, каза още червеният лидер. “Бях потресен от наглостта на Борисов, който заяви, че ще правят лява политика”, продължи да се ядосва Станишев.

Според него след три години и половина дясна политика да се прави такъв завой не е обяснимо. Станишев смята, че в ГЕРБ няма капка съжаление, че се докарали хората до потресаваща бедност.

Източник: Blitz.bg