Ще бъде отнето общинското жилище от ромското семейство, станало печално известно с жестокото си отношение към 5-те си деца. Това съобщи зам.-кметът на града Светозар Луканов.

Наемателят на тристайния апартамент в бл. 70 на кв. Сениче Георги Коцев-Гущера дължи над 200 лв. наем на общината, от месеци не е плащал и за изразходената вода и борчът нараснал на 730 лв.

Случаят нашумя, след като при проверка в жилището социалните работници откриха 5-годишния Цецко в безпомощно състояние. Недохранваното и измръзнало дете бе оперирано спешно, при което бяха премахнати част от ходилата му заради гангрена. Малкият вече се възстановява в отделението по детска хирургия на врачанската болница и според лекарите след подходящо лечение ще може отново да ходи.

Другите 4 деца на майката Петя Григорова и Георги Коцев бяха отнети от семейството и пратени в социални домове. Едновременно със заведеното в прокуратурата досъдебно производство срещу незаинтересованата от съдбата на децата си майка започна и процедурата за отнемането на родителските права върху децата. От социалното осигуряване пък спряха изплащането на детските на жестоките родители.cecko

Жилището в кв. Сениче, където петте деца живеели при изключителна оскъдица, навремето било предоставено на бабата на 33-годишния Георги Гущера. След като тя починала през миналата година, общината сключила договор с Коцев и му предоставила жилището като многодетен баща. Дни след това всички отнети преди това деца били върнати от социалния дом в семейството.

Според съседите от блока Петя и Георги поискали обратно децата си с единствената цел да получават полагащите се пари за тяхното отглеждане. Невръстните обаче гладували непрекъснато и обикаляли квартала да просят храна от милостиви хора.

Отнетите за трети път деца на Петя и Георги са настанени в социален дом, а Цецко се възстановява бързо в болницата. Предстои му физиотерапия и среща с психолози. Докато чака приемно семейство вероятно след седмица момчето ще бъде настанено в близкия до врачанската болница социален дом, казаха лекарите.

Източник:24chasa.bg