Миг преди да се запали, той е държал плакат, който е предаден едва на другия ден.

Говорителката на Районната прокуратура – Варна отговори на въпросите на журналисти, свързани с трагедията на човека-факла.

Оказва се, че виновни за смъртта на Пламен НЯМА! Понеже се е самозапалил, господин кметът на Варна Кирил Йорданов и общинарите не можели да носят колективна отговорност.

Прокуратурата твърди, че няма доказани връзки между работата на кмета и фаталното решение на Пламен Горанов. На записите от камерите пред Община Варна се вижда, че човекът-факла се появява там малко след 19 часа.

Качва се сам и носи туба, раница и плакат на гипсокартон. Другата туба е на гърба, поддържана с ремък.
Един от охранителите на излязъл, но Пламен извикал: “Назад, ще се самозапаля!” Пазачът извикал трима от колеги си, но било късно – пламнал!

Както винаги поведението на полицията е предизвикало интерес от страна на прокуратурата. Плакатът на Пламен е прибран и предаден на следващия ден, но полицаят не е наказан.pawel

Освен това прави впечатление бездействието на колегите му. Те са виждали, че Пламен ще се пали, но никой не посяга към пожарогасител, а с голи ръце към него.

Едва когато виждат, че младежът се е превърнал във факла, се връщат за оборудване. Никой не потушава огъня с платнището на Пламен. Вместо това не знаят на къде да поемат, а младежът вече е имал фатални изгаряния.

Днес на пресконференцията беше показан плаката на Пламен. Младежът издъхна снощи във Военноморска болница, но написаното от него стои: „Оставка на Киро и целия общински съвет до 17 часа на 20.02.2013”.

Искането не е изпълнено, резултатът се чу днес!

Източник:lubopitno.org