Водата е живот и неслучайно кръщението се извършва с вода

Даваща живот, водата като стихия е обожествявана още от античността. Измиването е ритуал на пречистване, който присъства във всички религии от древността до наши дни. Един душ след напрегнат ден не само тонизира, но и премахва натрупаната негативна енергия. Неслучайно банята в миналото е била средище на обществения живот.

Водата е използвана за заклинания и магии, най-често с положителна насока, докато отсъствието й е било най-тежкото проклятие. Способността на живителната течност да „запомня“, съхранява и пренася в себе си позитивната енергия, е крайъгълният камък на хомеопатията. Редица експерименти потвърждават способността на водата да отмива не само физическата, но и духовната нечистотия.

Дори най-обикновеното измиване има чудотворна сила, ако сте подложени на негативно въздействие, когато е направена магия. Ето защо е добре да се знае, как най-правилно да се прилагат отдавна известните ритуали, свързани с водата .magiq

Прибере ли се детето у дома, първо трябва да се измие лицето му. Така то се предпазва от „лоши очи“. Когато е малко бебе, ежедневното цялостно измиване е задължително не само за хигиената, но и за предпазване от магия и  „уроки“.

Препоръчва се по време на сватбеното празненство младата булка от време на време да си измива лицето с вода. Така освен, че ще изглежда свежа, ще се запази от влиянието на стотиците очи и мисли, сред които несъмнено има и недоброжелателни.

Когато се прибирате в къщи, първо влезте в банята. Водата ще отмие стреса от напрегнатия ден и неприятните внушения. Не само свещеник може да поръси дома ви със светена вода. Използвайте я, за да изчистите негативното не само от дома, но и от душата си.

Източник:chudesa.net