lili

Цигуларят Васко Василев покани Лили Иванова на приятелска вечеря ден преди да отлети за репетиции в Кралската опера “Ковънт Гардън”, научи “24 часа”.

Двамата хапнали в ресторант срещу Народното събрание. От менюто Васко експериментирал тиква с манатарки, след което доста се забавлявали на избора, защото останал гладен. Лили избрала зеленчуци на скара, малко риба и карамелизирани ядки за десерт. За десерт на масата сервирали и вкусна нутела тирамису.

Храната обаче останала на заден план заради приказките. Васко гледал концерта на певицата в зала “Арена Армеец” и бил много впечатлен от продукцията и изключителния глас на Лили.

Двамата се смяли доста на тиражираната лъжа, че готвят съвместен проект за “Ковънт Гардън” в Лондон. Накрая се щракнали за спомен, а снимката им предизвика сензация във фейсбук и от вторник вечерта до вчера бе гледана от над 150 000 и харесана от над 20 000 души.

Васко бе на непланирана 10-дневна ваканция у нас. Преди репетициите в Кралската опера, които започнаха вчера,  той спонтанно долетя от Япония, като доведе известната пианистка Фуджико Хеминг.

Двамата изнесоха 4 благотворителни концерта в София, Пловдив, Плевен и Габрово. В града на тепетата дори свириха пред професорите на цигуларя.

Ден преди това в Академията за музикално, театрално и изобразително изкуство концертмайсторът от Лондон взе последните си четири изпита – по цигулка – оркестрови трудности, методика на преподаване и практика; солфеж; история на българската музика и камерна музика.

На практика Васко вече е завършил и вероятно затова е завел Лили Иванова на ресторант. Остава само да си вземе дипломата, но сам не знае кога, тъй като календарът му е запълнен с изяви за години напред. А и Лили вече реди проектите си за 2013-а.

източник: 24chasa.bg