Трагичен случай сполетя 14-годишно момиче от Великобритания.

14-годишна ученичка си отиде скоропостижно след направена ваксина срещу рак на шийката на матката. Случаят по време на националната имунизационна програма разтърси цяла Великобритания и определено доказа, че ваксината убива, пише изданието neumirai.org.Ваксинацията е вече традиционна в много страни на Европа и е предназначена да брани момичетата от опасния вирус папилома.

papiloma

Лекарите от Ковънтри обаче веднага скочиха срещу подобно обобщаване и твърдят, че такава реакция на организма по-скоро е изключение. „Тази ваксина не може да се нарича убийца, въпреки леталния изход при това момиче”, смятат те. Грозната истина е, че детето се е почувствало зле часове след като й е поставена ваксината. То е била прието по спешност в болницата, но по-късно е починало, въпреки опитите на медиците да й помогнат.

От фирмата-производител посочват, че това е първият нещастен случай от тяхната ваксина. До момента били продадени 1.4 милиона дози и никой нямал оплаквания. След такава имунизация младите дами трябва задължително да бъдат под наблюдение, за да не се появят опасни алергии или други странични ефекти, обясняват още експерти.

Източник:razkritia.com