“Шокирана съм от първото решение на служебното правителство, което всъщност е вторият кабинет на ГЕРБ, да увеличи двойно тарифите за отразяване на предизборната кампания от обществените медии БНР и БНТ”. Това заяви пред журналисти в Благоевград лидерът на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева.

“Не може да се говори как трябва да се чуе гласът на хората, на новите партии, които биха могли да отразят гражданските протести и в същото време да не им се оставя шанс. Това е арогантно поведение”, каза още Кунева. Kuneva-Meglena1
“Мисля, че дори Цветан Цветанов нямаше да си позволи да направи това. Грозно е, че си го позволи служебното правителство, но това само показва колко политически обвързано е с ГЕРБ. Те сякаш казват на хората – “ще чуете само големите и стари партии, които имат субсидии, ако не ви харесват – не гласувайте”.
Председателят на “Движение България на гражданите” определи като абсурдно предложението на служебното правителство в Изборния борд да участват неправителствени организации, които да са излъчени от партиите от вече разпуснатия парламент.
Кунева пое ангажимент, че партията ще настоява следващото Народно събрание да приеме промяна в законодателството за намаляване наполовина на партийните субсидии.
“Обещавам ви, че Борисов няма да е следващият премиер на страната, той вече се отказа”, каза Кунева по-рано в Кюстендил. „И БСП не могат да са – те работиха в тайни коалиции с ГЕРБ, а лидерът им не иска да поеме отговорност“, категорична беше тя.
Източник:dnes.bg