Срещата с представители на други цивилизации е нещо, което се случва на малцина, ако може да се вярва на техните разкази

 

Съществува цяла субкултура, която се занимава с издирване на доказателства, че пришълците редовно посещават нашата планета. Защо обаче те избягват контакти с нас?!

Най-вероятните причини разкрива сайтът Megavselena.com, като посочва и основните белези на представителите на други цивилизации, предава “Новини”.

 

photo_big_218145

Според изданието всички свидетели ги описват като хуманоиди, които винаги имат глави, ръце, крака и очи. Това, че те малко или много наподобяват човешки същества, не означава, че знаем какъв точно живот водят те, категорични са изследователите.

 

Доминиращата форма на извънземен живот може да е дори облак от неонов газ или енергийно присъствие, които да си общуват със смяна на температурата или изпускане на определени миризми. Във Вселената може въобще да не действат много от земните закони. Вероятността пък начинът им на мислене да съвпада с нашия е още по-нищожен. Ние и помежду си често не се разбираме, а какво остава за извънземно възпитание.

 

Предполага се, че извънземните не желаят и да ни се месят и затова са ни оставили да си вървим по собствения еволюционен път. Според една теория, която се нарича „Хипотеза на зоопарка” извънземният разум отдавна знае за нас, но предпочита да не се бърка в процеса на естественото ни развитие, а просто ни наблюдава отстрани като животни в зоопарк. Чак когато дорастем до тяхното развитие, те ще се появят и дори ще споделят с нас тайните на пътешествията във времето и какви ли не още главозамайващи технологии. Времето ще покаже!

 

Не е изключено също извънземните цивилизации да не се опитват да установят контакт с нас по същата причина, поради която ние не се опитваме да установим контакт с рибите в аквариума – просто няма какво да си кажем. И не сме им интересни!

 

За да бъде реалното общуване възможно, цивилизациите трябва да съвпадат не само по степен на разумност, но и хронологично. И очевидно вероятността за такова съвпадение е доста малка, убедени са специалисти в тази област.

Не на последно място няма какво да се надяваме на контакт с разумна цивилизация, тъй като друга такава не може и да няма… А дали е така?!

Източник: razkritia.com