Откуп от 500 000 евро е бил платен за отвлечената Лара преди няколко дни, предаде БНР, позовавайки се на свои източници. Не е ясно дали парите са били предадени контролирано.

10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо беше освободена вчера около 22 часа. Момиченцето е живо и здраво. Няма физически наранявания, с него обаче работи психолог.

Похитителите, които са я държали в плен близо месец и половина, са я оставили в района на 6-о РПУ в столицата, след което изчезнали със сив VW Golf. Колата се издирва от полицията.

Засега нито МВР, нито семейството съобщават за това да е платен откуп за освобождаването на детето.Прокуратурата и адвокатът на Баневи отказаха коментар. Заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев също отказа коментар. Пред БНР той заяви:

„Благодаря се, че детето е живо и здраво. Работата по случая продължава и ще продължи, докато не бъдат открити тези, които причиниха всичко това, и сме сигурни, че повече няма да се случи. Сигурен съм, че главният секретар ще коментира по-късно през деня. Колегите от ГДБОП работиха безотказно и неуморно през последните месеци“. ku6ta brendo

Eвелин Банев-Брендо е в Италия като подсъдим по мегаделото „Кокаиновите крале“. Разследващи свързаха похищението на Лара именно с участието на Брендо в процеса за трафик на стотици тонове хероин от Южна Америка за Европа.

Според тях възможно е отвличането да е знак към Банев и намерението му да проговори пред съда в Милано. Засега обаче той категорично отказва да сътрудничи на италианските власти. Банев беше разпитан дни след отвличането на Лара от български прокурор, който го посети в килията му в Милано. Информация за разпита не беше съобщена.

 

10-годишната Лара – дъщеря на Евелин Банев-Брендо, беше отвлечена пред дома й в столичния квартал Бояна рано сутринта на 5 март.

Източник:dnes.bg