valeri

Класната му споменава как редовно е идвал на училище с топка в ръка и мислите му доста често отскачали към игрището

Като малък футболистът Валери Божинов е бил голям сладур и любимец на класната си. Това разказва тя, спомняйки си за него. Госпожа Гергана Йовчева преподава в училище „Никола Вапцаров“ в Пловдив, където Божинов е учил до втори клас. По нейните думи, той не обичал много учението и футболът още тогава бил голямата му страст, пишат от podtepeto.com.

Въпреки това изкарвал добри оценки и поведението му било поносимо, не се закачал с другите деца и не поглеждал момичета. Винаги седял на първият чин, за да го следят какви ги върши и най-голямо впечатление правели очите му. Още в първи клас бил по-едър физически от другите хлапета и дори са го направили отговорник по физическо възпитание.

Класната му споменава как редовно е идвал на училище с топка в ръка и мислите му доста често отскачали към игрището навън. През междучасията нямал търпение да излезе да рита, но никога не е закъснявал за час.

Всички в училището очакват с нетърпение какво ще реши футболистът и дали ще се завърне да рита в „Ботев“ Пловдив. Те ревностно следят новините за него и пазят снимки от първите му дни в училище.