Серия А, Ла Лига и Премиършип се борят за мястото на най-добро футболно първенство. И трите имат основания за това. Първото място не е само за престиж. То им осигурява приток от добри играчи и страхотни спонсорски сделки. Има много фактори, които определят коя лига е най-добра. Нека ги разгледаме.

Стил на игра

Може ли катеначото на италианците да преодолее физическата игра на англичаните? Могат ли невероятните крила и нападатели на испанската лига да се справят със защитата на италианското първенство и дефанзивните халфове в Англия? Можем да кажем, че тук положението е балансирано.

Индивидуални играчи?

Определено Испания изпъква. Там са играли едни от най-добрите играчи в Европа и света – Роналдиньо и Фабио Канаваро. Голяма роля се изиграва за кариерите на Нистелрой, Робиньо, Раул и Бекъм. Барселона даде на света Деко, Меси, Ето’о и Замброта.

Може да залагате на представянето на любимите си футболисти много лесно. Трябва само Ефбет – регистрация.

По отношение на Англия трябва да отбележим Тери и Лампард, Дрогба, Джо Коул, Тиери Анри, Рууни, Роналдо и Стивън Джерард.

В Италия също са играли големи имена, но там средната възраст е по-висока в това отношение. Все пак не можем да подминем футболисти като Креспо, Ибрахимович, Верон, Фиго, Самуел и Станкович. Спомняте ли си какъв фурор направи Шевченко? А Кака? За къде без Пирло и Неста? Ами Буфон и Дел Пиеро в Ювентус? Изключително любими са ми Недвед и Трезеге.

Приходи

Нека не забравяме, че футболът е огромен бизнес. Многомилионните трансфери и огромните заплати не се дават напразно.. Ако разгледаме списъка с 20-те най-печеливши футболни отбори за 2019-та, там ще открием 9 английски, 4 италиански и 3 испански отбора. Важно е да се отбележи, че първите две места са за Барселона и Реал Мадрид.

Конкуренция

Тя е това, което прави едно първенство оспорвано. В последните 10 сезона на Висшата лига, Манчестър Сити печели 4 пъти, Челси печели 3 пъти, Манчестър Юнайтед 2 пъти и Лестър един път. В Италия нещата са далеч по-еднообразни. Ювентус печели първото място 8 пъти, а Милан и Интер си разделят по един път. В испанската Ла Лига Браселона печели 7 първи места, Реал Мадрид печели 2, а Атлетико Мадрид 1.

С лесната Efbet.com регистрация може да получите достъп до всички пазари за любимото си първенство.