Кубрат Пулев може да се изправи директно срещу супершампиона Владимир Кличко за титлите на знаменития украинец на Международната боксова федерация (IBF).

 

Както Sporta.bg писа още преди близо седмица, сблъсъкът между Тайсън Фюри и Стив Кънингам ще определи следващия съперник на Кобрата, а победителят от този мач вече ще има правото да се изправи срещу Кличко.

 

Самият Тайсън Фюри, който е сочен за големия фаворит в мача срещу Кънингам, намекна преди дни, че не възнамерява да излиза на един ринг с могъщия българин.

 

kubrat-pulev-01

Истинската причина за отказа на Фюри е подобен на тази на Томаш Адамек – Тайсън няма да рискува да бъде пребит на ринга от Кобрата, и то при положение, че няма да спечели десетки милиони долари от мача.

 

Така Кубрат Пулев е изправен пред опасността да загуби още един от съперниците, които просто трябва да нокаутира на ринга, за да може официално да преговаря с Владимир Кличко за титлите на украинеца.

 

От Международната боксова федерация обаче ще дадат възможността на Пулев да не чака насрочване на нов двубой между двама боксьори, а направо да го изпрати срещу Кличко.

 

IBF вече наказа жестоко Адамек за своенравието на полския професионалист, като от 2-ра позиция в ранглистата го прати чак на 12-то място.

 

Вън от съмнение е, че Федерацията няма да бави повече защитата на титлата на Кличко, затова, ако и Тайсън не желае да се бие с Кобрата, българският шампион няма да има повече пречки пред голямата си цел.

 

Така че Пулев трябва единствено да потърпи още няколко седмици, преди да започне преговори за мача на живота си.

Източник: Sporta.bg