Таксиметрови шофьори отказват курсове в района.

Метеорит се разби в Урал, най-малко четирима души са ранени. Руското министерство на извънредните ситуации уточни, че не е имало метеоритен дъжд, както беше съобщено по-рано, а в атмосферата над Челябинска област е изгорял само един метеорит, предаде РИА Новости.“По уточнени данни става дума за един метеорит, който е изгорял при приближаването към Земята и се разпръсна на части“, посочи говорителката на министерството Елена Смирних.
По-рано бе съобщено, че незначителни фрагменти от метеорита са достигнали земята и са паднали в слабонаселени местности около град Сатка в Челябинска област на Русия. По предварителни данни в резултат на счупени от взривната вълна стъкла са пострадали четирима души.meteoritat

„Регистриран е метеоритен дъжд, жертви и разрушения няма“, заяви говорителят на Уралския регионален център на руското министерство на извънредните ситуации Вадим Гребеник, цитиран от Интерфакс.

Според изданието „Правда урфо“ необичайното явление станало към 9,20 ч местно време. Жителите на Южен Урал били силно разтревожени от падналите осколки и избитите от взривната вълна прозорци. По неофициални информации мобилните телефони в региона не работят. Ярко горящо кълбо, което пада на земята, видели и жителите на селищата Набережни Челнов, Нижнекамск, Чистополе и Алметевка. Някои очевидци твърдят, че са видели комета. Таксиметрови шофьори отказвали пътувания в региона.

Източник:lubopitno.org