На една от снимките, запечатали представянето на новия папа, вярващи видяха лошо знамение

На кадърът, запечатал поздрава на новоизбрания папа към вярващите на площада пред Ватикана, на стената до него се вижда образа на дявола. Всъщност това е просто сянката, която папа Франциск хвърля, но дали от ъгъла на снимката или от многото хора около него, сянката е излязла с рога като на дявола.

Папа1

Вярващите веднага видяха лоша поличба в това. Според много интернет потребители този знак вещае още проблеми за римокатолическата църква.

Припомняме ви, че се наложиха избори за нов папа след като предшественика на Франциск – Бенедикт XVI се отказа от поста. Той е първия папа от векове насам, който доброволно се оттегля. Този факт беше приет със смесени чувства от християнския свят. Част от вярващите дори се обединиха около тезата, че не е на хубаво папа да се откаже от престола си. Затова и в тази снимка същите тези хора виждат поредното доказателство за това.

Разбира се, голяма част от християнския свят не намира нищо необичайно в снимката. Според реалистите е съвсем нормално при толкова много хора на папския балкон да се получи причудлива комбинация от сенките им. И необичайните рогца върху папската глава да са резултат именно от това.

Прокрадва се и мнението, че провокативната снимка е просто майсторска обработка с фотошоп. А вие какво мислите?Знамение или просто добър трик?

 

Източник: razkritia.com