Фенове трошат автобуси, най-малко 60 души са в ареста
Само преди вечното дерби задържаха 57 души, от хвърлен камък пострада момиче

Около десетина души са задържани след края на вечното дерби „Левски“-ЦСКА, при което сините победиха с 2:1. Преди футболната среща в районните управления заради вандалски прояви бяха отведени 57 души, съобщиха от МВР.

zx620_1987564Минути сред края на мача на бул. „Евлоги Георгиев“ – в района около Военната академия, били изпочупени стъклата на автобус, в който са пътували и някои от зрителите на мача, уточниха от полицията.

Според първоначалната информация фенове, които са се движили по тротоара покрай автобуса, са започнали да хвърлят предмети по автобуса, а пътуващи вътре други фенове, са реагирали и са изпочупили стъклата.

На място е извършен оглед. Няма данни за пострадали други пътници или случайни минувачи. По първоначални данни 10-ина от феновете, качили се в автобуса, ще бъдат отведена в близкото районно полицейско управление.

Часове преди началото на мача в Борисовата градина столичните полицаи успяха да прекратят разрастването на скандал  между 20-ина почитатели на двата отбора и всички те бяха задържани.

 

Автобус 204, който се е движел по бул. „Евлоги Георгиев“, бе атакуван  с камъни от група фенове. Пострадало
е момиче, което е пътувало в автобуса, оказана му е медицинска помощ. Изпотрошен е още един автобус в района на Горубляне.

По-късно от Центъра за градска мобилност уточниха, че са нанесени  материални щети на общо 8 автобуса и 3 трамвайни мотриси след мача. Нанесени са поражения и върху тавана на един от автобусите. Щетите са свързани предимно със счупени стъкла.

Седемнадесет от феновете са спрени преди влизането им в стадион „Васил Левски“ заради наличието на забранени предмети, върнати са и 42-ма, за които е установено, че са употребили алкохол.

Повечето от задържаните преди мача са носели забранени предмети – палки, боксери, ножове, пиратки. По-голяма част от отведените в столичните районни полицейски управления фенове са засечени от униформените в различни райони на столицата. Те ще останат в арестите на столичните Първо и Пето РУП.

Източник: Dnes.bg