Бившият премиер Бойко Борисов предлага на Реформаторския блок да излязат с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление, предаде БНР. „Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област център-дясно да гласуват за своите си политически партии“, каза Бойко Борисов.В момента от ГЕРБ събират подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция.

bb

Бойко Борисов призова за незабавно свикване на Народното събрание, на което да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета. „Въпросът е, че сега, когато президентът върна ветото, БСП, ДПС и „Атака” вместо веднага да се съберат, веднага да прегласуват актуализацията, ако не лъжат, щяха да се съберат веднага“, категоричен е Бойко Борисов.

Пред БЛИЦ вчера депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че ако председателят на Народното събрание Михаил Миков не свика депутатите веднага заради президентското вето, ГЕРБ е в готовност да внесе най-късно в понеделник искане за прекратяване на ваканцията. Вчера Миков обяви, че свиква парламента на 30 август.

Източник:blitz.bg