Наш сънародник взриви бар, за да отмъсти на наелия заведението друг българин, в Испания.

Българите отново се прочуваме в световните медии. И този път България влезе в криминалните хроники на Европа, след като българин взриви бара на друг наш сънародник в Испания, разкри шокиращата новина „Ел Аделантадо де Сеговия”, цитиран от „24 часа”.

След като взривил заведението, пироманът с инициали Й. С. Д. е пострадал сериозно и е с черепна травма и мозъчен кръвоизлив. Той е в критично състояние и е настанен в местна болница.

Нашият сънародник е искал само да подпали бар „Касино”, който се намира в квартал „Мигеланес” в Сеговия. Той е действал поне с един съучастник. Й. С. Д. е проникнал в заведението през прозорец на втория етаж на сградата. После залял бара с бензин и драснал клечката. Тъй като не изчакал да се вдигнат парите от горивото, барът се взривил с мощна експлозия.ispaniq

Взривът бил изключително мощен. Той сринал цялата стена на втория етаж на къщата, в която се намирал барът. Прозорците на съседните сгради също са изпочупени. Жителка на квартал „Мигеланес” сподели за „Ел Аделантадо де Сеговия”, че всички си помислили, че експлозията всъщност е атентат, какъвто стана миналата седмица в Бостън.

Оказва се, че само преди седмица бар „Касино” е бил нает от друг наш сънародник – Борислав Руменов, който отдавна живеел в „Мигеланес”. Той заявил пред полицията, че не познава българина-пироман. Но разследващите органи смятат, че този взрив е всъщност отмъщение, породено от разпри на български емигранти, живеещи в района на Сеговия.

От: Калинка Петрова                         Източник:chudesa.net