Два тежки инцидента с участие на катаджии станаха само за ден и половина в София. Пътен полицай с 0,98 промила алкохол в кръвта е убил на място пешеходец при катастрофа. Негов колега пък се е врязал в задницата на хонда и пратил едногодишно бебе в болница с фрактура на черепа и опасност за живота. Към 1,40 през нощта на 17 март Борислав Илиев, който от 18 години е катаджия в групата на мотористите “Сигма” в столичната Пътна полиция, се прибирал с личното си “Рено Меган” към дома. Преди това бил на работа, а след приключване на дежурството се почерпил с приятели, съобщава „Телеграф“.

Въпреки че пил алкохол, Илиев седнал зад волана. Ченгето се движело с возилото по ул. “Железопътна” в посока бул. “Първа българска армия”, когато изведнъж забелязало силует на човек по улицата. Борислав набил спирачки, но не успял да спре навреме и блъснал пешеходеца. Мъжът починал на място. Все още не е ясна самоличността му. На около 60 години е.patrul

Минути след катастрофата тествали ченгето с дрегер за алкохол и пробата показала, че е с 0,98 промила в кръвта. Полицаят бил задържан за 24 часа в ареста на 7-о районно управление и след изтичането на мярката бил освободен. По случая е образувано следствено дело към Софийската градска прокуратура. Шофьорът най-вероятно ще бъде уволнен.

Друг инцидент с катаджия станал в 14,20 ч. на следващия ден, 18 март. Красимир Тошков, регулировчик в Пътна полиция към СДВР, пътувал с голфа си по бул. “Патриарх Евтимий”. В района на ул. “Цар Самуил” движещата се пред него хонда внезапно набила спирачки, за да позволи на млад мъж да пресече булеварда на зебра.

Тошков не спазвал дистанция, не успял да реагира и се блъснал в задната част на хондата. От силния удар съпругата на водача на японската кола, която се возила на задната седалка с 1-годишния им син в ръце, изпуснала детето. Малкият Антон Христов изхвърчал нагоре и блъснал главата си в тавана. Настанен е в “Пирогов” с фрактура на черепа, контузия на мозъка и лекарите се борят за живота му. Срещу виновника за инцидента е образувано следствено дело.

Източник:lubopitno.org