wc

От днес по новия участък на магистрала „Тракия“ между Стара Загора и Бургас вече има тоалетни, съобщи „Медиапул“. Всичките 44 химически тоалетни, по 22 във всяка посока, са монтирани, рапортува агенция „Пътна инфраструктура“.

Тоалетните липсваха при откриването на магистралата на 15 юли и две седмици беше обичайна гледка облекчаващи се мъже край пътя. Горките жени!

Бензиностанции и заведения по трасето на магистралатата – 117 км от Стара Загора до Бургас, обаче липсват. Бившият регионален министър Лиляна Павлова обясни пред ПИК, че държавата нямала задължение да изгражда тази инфраструктура. За нея трябвало да се очаква предприемчивостта на бизнесмените.

Химическите тоалетни са монтирани от хасковската фирма „Ти енд Джи-Мастер Клийн“. Тя спечели обществената поръчка на пътната агенция с цена от 134 864 лв. без ДДС и месечен наем от 5619 лв. без ДДС. Тези пари тя ще получава, за да поддържа

чисти 44-те тоалетни по трасето. Дано да смогне, защото още в първия ден на ползването им хигиената в тях вече е нетърпима.

източник: pik.bg