PRSR

Няколко месеца след скандала с профилите на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Facebook и Twitter, желаещите да получат 50 000 лева, за да продължат поддържането на двата профила никак не са малко. От Министерството на земеделието и храните обясниха, че са получили общо 13 оферти за апетитната поръчка, информира БГНЕС.

Земеделското министерство започна да търси кой да поддържа интернет страниците на ПРСР в двете социални мрежи в началото на февруари, след като изтече скандалният договор с фирмата на бившата пиарка на Мирослав Найденов „КЕЙ ЕМ

КОМ“ ООД Кристина Спасова. И докато преди повече от година на 25-годишната Спасова й се наложи да се състезава само с още две фирми за спечелването на възможността да популяризира ПРСР, то интересът към новата обществена поръчка е пет пъти по-голям.

Причината е проста. МЗХ е готово да даде над 50 000 лева, за да се подобрят профилите на програмата в двете социални мрежи. Фирмата, която ще спечели ще трябва просто да увеличи потребителите в страницата на ПРСР във Facebook на

минимум 7500. Изборът на изпълнител обаче все още не е приключил и към момента не е ясно кой ще прибере крупната сума.

Скандалната Кристина Спасова не е получила нито един лев от МЗХ след избухването на скандала миналото лято. От Министерството на земеделието и храните са отговорили на запитването на БГНЕС по Закона за достъп до обществена информация, обяснявайки, че „до момента е извършено едно-единствено плащане към фирмата на Кристина Спасова „КЕЙ ЕМ КОМ“ ООД в размер на 15 833 лева без ДДС. Това е нито повече, нито по малко от парите, които тя беше взела още преди скандала.

Договорът, който Кристина Спасова подписа със земеделското министерство, изтече точно на 12 януари, а след това тя трябваше да предостави окончателен доклад за ефективността и резултатите от извършената работа.

През лятото на миналата година гръмна скандал след като стана ясно, че на 12.01.2012г. фирмата на 25-годишната бивша пиарка на БАБХ Кристина Спасова „КЕЙ ЕМ КОМ“ ООД е подписала договор за създаване на профили на Програмата за развитие на селските райони в социалните мрежи Facebook и Twitter, припомня  БГНЕС. Кристина Спасова е работила като старши експерт „Административно обслужване, връзки с обществеността и инвестиции“ от 20.04.2011 до 26.09.2011.

Тогава самата Спасова призна, че са подали документите си за участие на 01.12.2011 година и че общата стойност на договора е 47 500 лева без ДДС, а до момента са получили 15 833,33 лева без ДДС“. Парите идват от Европа по мярката „Техническа помощ“ на Програмата за развитие на селските райони.

източник: profit.bg