Адвокатът на Гергана Червенкова, чиято екстрадиция бе поискана преди време от САЩ и впоследствие отменена заяви, че за него обвиненията срещу клиентката му са скалъпени от бившият МВР министър Цветан Цветанов, бившият началник на сектор БОП Станимир Флоров и зам. главният прокурор Ася Петрова.

„Когато се вгледаме в миналите събития няма как да не забележим, че обвинението срещу Червенкова е изфабрикувано и скалъпено. Категорично това нещо се е случило със съдействието на Цветан Цветанов, Станимир Флоров и Ася Петрова. В този си състав те престояха повече от три седмици в САЩ и тогава да извършили посещение при някои от ръководителите на ДЕА, службата по наркотиците. Тъй като Цветанов бе там в ролята си на политик, то не би следвало да има каквато и да е работа в офисите на някоя от специалните служби. Това според мен доказва напълно, че Цветанов и хората му са съпричастни в организирането на скалъпени обвинения срещу една гражданка на България, която не е извършила престъпление”, категорично заяви юристът Гачо Груев.geri

Адвокатът допълни, че в подкрепа на Гергана Червенкова са представени повече от 40 доказателствени материала, които напълно я оневиняват и доказват, че тя не е извършила абсолютно нищо наказуемо. Докато в обвинителния акт от САЩ няма нито една улика срещу нея.

„Случи се това, което трябваше да се случи. Самите служби на САЩ, прокуратурата, се убедиха, че става въпрос за някаква грешка. Обвиненията най – малкото са неточни и поради това сами оттеглиха иска за екстрадиране на Гергана. А у нас чрез медиите бе създаден неверен образ за Червенкова, изкараха я крупен разпространител на дрога в световен мащаб и всичко това бе представено като успех на спецслужбите в България. Цветанов я оклевети пред цялата страна, като не се поколеба да впрегне затова редица държавни институции, имащи отношение към работата на МВР”, допълни Груев.

Той заключи, че в крайна сметка трябва да бъде потърсена отговорност от Цветанов, бившия правосъден министър Диана Ковачева която също не си е свършила работата, от Ася Петрова и Станимир Флоров.

Източник:skandalno.net