Македонците се хвалят, че  злокобна македонска клетва уби митрополит Кирил!

Сайтът “Македонска нация” е пуснал материал, в който се казва, че варненският митрополит Кирил е бил прокълнат от Гоце Дуртановски,писаха в БЛИЦ.От 13 юни до  16 юни 2013 г. митрополит Кирил взел участие в Международна конференция и посетил организираната по случая изложба.

По време на изложбата, митрополит Кирил се приближил към организатора Гоце Дуртановски. Първо, на развален немски, както сам Дуртановскисподели, а след това на български, дядо Кирилзапочнал да протестира, че “старомакедонска” азбука и “старомакедонско” писмо не съществуват като понятия. Правилното понятие е “старобългарска” азбука, понеже в миналото Охрид е бил български град.

Организаторът така се вбесил, че едва сдържал своите нерви. Той имал чувството, че не спори сбългарски владика, а с проф. Божидар Димитров.

make

Разправията продължила още известно време. Всеки отстоявал своята гледна точка по отношение ръкописите на Светите братя Кирил и Методий.

На раздяла Гоце Дуртановски пророкувал, че Бог е велик и той много добре вижда е знае кое е право и кое не е.

Статията завършва с думите, че само 23 дни след тази случка, митрополит Кирил беше отрит мъртъв в Черно море.

Днес излезе докладът от аутопсията на митрополит Кирил. Според съдебните лекари, дядо Кирил е починал от удавяне. Не е бил убит.

Много странно! Отличен плувец и гмуркач се удавил, а в белите му дробове нямало вода. Дали пък македонците не са го отровили???

Източник:chudesa.net