Андрей Райчев и Кънчо Стойчев обявиха официално, че напускат социологията. Това стана ясно на дискусия, организирана от институт „Иван Хаджийски“.

От утре тяхната агенция „ББСС Галъп Интернешънъл“ ще се развива по два различни независими начина, съобщи Стойчев.

„ББСС“ ще продължи да се занимава с маркетинг, а марката „Галъп“ стартира в нова агенция, която се казва „Галъп интернешънъл“, чийто изпълнителен директор ще бъде Първан Симеонов.

С Райчев се връщаме там, откъдето започнахме – в Института за социални ценности и структури „Иван Хаджийски“, съобщи още Стойчев.

Колкото до политическата ситуация в страната, Райчев коментира: „Борисов дойде с обещанието, че ще даде реванш за прехода и излъга не защото е лъжец, а защото не може да се направи реванш за прехода, без да се отмени приватизацията.“andrei

Според Райчев т.нар. постпреходен човек е особено нещастен политически, защото той мисли, че болка му причинява не капитализмът, а отклоненията от капитализма.

„Бойко Борисов използваше този дефект на българина, за да му поддържа илюзията, но падна от власт, защото това е само илюзия. Тези, които го заместват, трябва да знаят, че са на сцената със същите тези хора, които не са приели капитализма и не са се озовали в реалността. Борисов успяваше да разказва приказни истории, имаше жар птица, това е голямото му майсторство, това е талантът му. Обедняването не е отменено, но наркотикът е отменен. Страшно важно е честността на това правителство, но все пак като цяло прогнозата е негативна, защото основните две тенденции не са се променили. Хората трябва да осъзнаят какво се случва и да влязат в него“, смята Райчев.

Това е положението, лош живот ни предстои, добави той. „Трябва да вървим към мобилизация и пътят е единствено ляв, десен проект не може да спаси страната“, убеден е той.

Източник:24chasa.bg