Роми в Плевен измислиха нов начин да печелят лесни пари.

Този път в коварната им схема се използват деца, които умишлено се хвърлят пред преминаващи автомобили, за да шантажират след това шофьорите. В града напоследък сериозно зачестиха подобни случаи, особено в районите с преобладаващо циганско население.

Избират се улици и булеварди с по-интензивно движение, обикновено в най-пиковите часове на денонощието, когато мнимите жертви ненадейно изскачат пред автомобилите, блъскат се умишлено в тях или дори предварително лягат пред приближаващото возило, за да предизвикат пътнотранспортно произшествие.

nasilie

 

Докато шокираният шофьор се опитва да окаже първа помощ на пострадалото циганче, се появяват и тълпи от възрастни цигани, които започват да отправят директни закани, че ще съдят водача на превозното средство. След това неочаквано предлагат да премълчат за случилото се, ако „виновникът” им даде определена сума.
Последният случай е с 42-годишен мъж, който ударил с автомобила си неправилно пресичащо 8-годишно циганче, в резултат на което счупил единия му крак. Циганчето било настанено в клиника по ортопедия, а тестът за алкохол на водача бил отрицателен. От полицията са убедени, че произшествието е било умишлено инсценирано от роднините на пострадалото дете.От полицията съветват шофьорите в подобни случаи веднага да потърсят свидетели на случилото се, за да избегнат по-нататъшни усложнения.

Източник:chudesa.net