Учен твърди, че след като мъжете изчезнат от лицето на Земята, ще се появят нов вид хора.

Мъжете изчезват! Това не е твърдение на съсипани от еманципацията жени или това, че социални антрополози ги обявиха за силен пол, а научна хипотеза.

След 5 милиарда години наследниците на Адам ще са само спомен от миналото, твърди проф. Джени Грейвс. Австралийката твърди, че вечната борба между половете ще се реши категорично с оцеляването само на жените в еволюцията.hromozom

Теорията й се доказвала с „вродената крехкост на Y-хромозомата им”, четем в Стандарт Нюз. Госпожа професорката смята, че това е категоричен знак, че мъжете бавно но сигурно изчезват.

X-хромозомата съдържа около 1000 здрави гена, а при жените те са две такива. Y-хромозомата е била също толкова устойчива, но преди стотици милиони години. Сега тя съдържа едва 100 гена в съвременния мъж, след процеса на дълго разрушаване.

При жените има две X хромозоми им, които им позволяват да коригират биологическите „грешки”. За Y хромозомата този процес е по-труден. Освен това, според изследователката, повечето гени в мъжката хромозома са “боклук”.

Хубавото за жените е, че ще се наложи да живеят без мъжете едва след пет милиарда години. Според колегите на професор Грейвс обаче този ужасно дълъг период ще даде възможност на медицината да се справи с ужасен проблем.

От друга страна пък австралийската изследователка, която съобщи шокиращата вест, вярва, че когато Y хромозомата се разпадне, друга хромозома ще се модифицира така, че да се появи нов човешки вид.
От:Надежда Димитрова              Източник:razkritia.com