Екипът на торент тракера „Замунда” съобщи, че сайтът е бил атакуван успешно от група хакери. Последните са успели да се сдобият с резервно копие, което съдържа актуална информация. Това включва и данни за регистрираните потребители. В безопасност са само паролите, тъй като те са съхранявани в криптиран вид. Останалата част от информацията може да бъде прочетена от хакерите. Това вероятно включва и личните съобщения, разменяни между потребителите на тракера.

От „Замунда” предупреждават, че е възможно отмъкнатите файлове да бъдат използвани за пускане на фалшиво копие на сайта, съдържащо зловредни кодове, имащи за цел да откраднат паролите на потребителите. ddddd.pngХората трябва да подхождат с повишено внимание, когато се логват и да проверяват дали адресът на страницата, която са отворили е този на оригиналната „Замунда”.
През последните няколко дни работата на един от най-популярните торент тракери в България беше затруднена и се оказа, че причина за това са били именно хакерските атаки, довели до отмъкването на ценна информация.

Екипът на „Замунда” съобщи още, че се работи активно по отстраняване на възникналите проблеми.

Източник:kaldata.com