Тарифите за мокрите поръчки, които е заповядвал Сумиста, лъснаха.

Прокурорът по делото „Килърите” Ася Петрова разкри тарифите на престъпната група.

Тя е била специализирана в изпълняването на мокри поръчки, а цената на живота се движи между 25 и 120 хиляди лева.

Ценоразписът бил в зависимост от „клечката”, която е посочвана като мишена по заръка на Пешо Сумиста, пише изданието „Марица”. Васко Кеца, Туцо и останалите изчислявали здравето на жертвите си на суми от 250 до 500 лева. Толкова прибирал директният извършител на побоя, разясни Ася Петрова.kilyri

Закопчаните са пропяли по време на разпитите и е станало ясно, че един от подсъдимите е бил близък и със Сретен Йосич. Янчо Попов е признал, че се познава с него от периода му в България, когато е пребивавал в Самоков. Касае се за периода между 2000 и 2001 година. Впоследствие Попов го е посещавал почти всеки месец в Сърбия. Адвокатите на обвиняемите са настоявали сръбският наркобос да бъде призован като свидетел, за да може да забавят края на делото, но точно по тази причина искането им не е уважено.

В студиото на „Всяка неделя” Петрова беше категорична, че „Килърите” са получили възможно най-тежките присъди не само въз основна на свидетелски показания, а и след откритите биологични следи по фасове, парче от разкъсана блуза и оръжие при едно от убийствата.

Източник:razkritia.com