grigor

Григор Димитров е първият български тенисист, достигал до трети кръг на турнир от Големия Шлем, двамата с Маркос Багдатис поднесоха голямата изненада на двойки

Григор Димитров е голямата изненада, постави нов рекорд! Най-добрият ни тенисист стана първият българин, достигал до трети кръг на турнир от Големия шлем, независимо дали на сингъл или на двойки. Гришо и кипърецът Маркос Багдатис поднесоха голямата изненада на двойки в Откритото първенство на Австралия.

Двамата победиха с с 3-6 6-3 6-2 намиращите се под №4 в ранглистата на двойки Макс Мирни и Хория Текау. Съперниците им имаха преимущество единствено в първия сет, а в другите два българо-кипърският дует бе на висота.

В опит да се класират за четвъртфиналите хасковлията и неговият партньор ще се изправят срещу колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара.

Григор Димитров и Маркос Багдатис си осигуриха по 180 точки за световната ранглиста на двойки, с които първата ни ракета ще се изкачи с близо 315 позиции до около №250. Ако българинът и кипърецът успеят да запишат нова победа, то тогава ще прибавят към актива си нови 180 точки.

източник: pravda.bg