Доскорошният капитан на Астън Вила и българския национален отбор по футбол Стилиян Петров получи поредно признание като футболист, след като попадна в най-добрите 11 на отказалите се през миналия сезон футболисти.

Sporta.bg припомня, че Стенли трябваше да се откаже от любимата игра, след като преди повече от година бе диагностициран с левкемия, която му попречи да играе през сезона и в крайна сметка сложи край на блестящата му кариера.

steli

В момента той се подвизава като помощник-треньор в Астън Вила, а австралийското издание „Курир“ реши да го постави сред 11-те най-добри сред отказалите се след края на изминалата кампания, която видя много големи имена от света на футбола да окачват бутонките на стената.

Схемата, която е използвана от изданието, е 3-3-3-1, като на вратата е Симон Йенч, който записа над 500 мача в Бундеслигата. В защита са легенди като Фил Невил и Джейми Карагър, както и бившият немски национал Кристоф Метцелдер.

Стилиян Петров дирижира дефанзивната халфова линия, като заедно с него са Дженаро Гатузо и Марк Ван Бомел. Триото пред тях пък е формирано от Дейвид Бекъм, Пол Скоулс и Михаел Балак. На върха на атаката е Майкъл Оуен.

„Този мъж трябваше да прекрати кариерата си при злощастни обстоятелства. През март 2012 година капитанът на Астън Вила бе диагностициран с левкемия и година по-късно трябваше да окачи обувките на пирона завинаги“, пише „Курир“ за българския полузащитник.

Разбира се, начело на този отбор е сър Алекс Фъргюсън, който след края на кампанията каза сбогом на треньорската професия.

Източник:inews.bg