Над 300 бяха гостите на тържественото събитие

На тежка сватба покани стотици свои близки, приятели и роднини легендата на американския баскетбол Майкъл Джордан, съобщава Асошиейтед прес, цитиранa от Sportal.bg.

Бившият баскетболист се венча за 35-годишната Ивет Прието, която е бивша манекенка. Бляскавата церемония се състоя в църква на брега на морето в Палм Бийч, щата Флорида. Сред специалните гости на най-щастливия ден на младоженците бяха звездата на американския голф Тайгър Уудс, баскетболистът Патрик Юинг и прочутият сценарист и режисьор Спайк Лий.

майкъл_джордан_сватбаСтотиците поздравления за сватбения си  ден двамата младоженци приемаха в модерен частен голф клуб, намиращ се в близост до дома на собственика на НБА Шарлот.

Припомняме, че през 2006 година Джордан се разведе с бившата му съпруга Хуанита след 17-годишен брак. Шесткратният шампион и златен медалист от Олимпийските игри в Барселона от 1992 година приключи своята спортна кариера преди 10 години, но все още е доста популярен сред феновете на играта.

Той е роден на 17 февруари 1963 година в Бруклин, Ню Йорк. На 15-годишна възраст започва да играе за гимназиалния отбор по баскетбол. За кратко време той се утвърждава и прави средно по 25 точки на мач. Получава покана за лагер на най-добрите млади баскетболисти на Америка и получава 10 награди. Тогава решава, че ще стане професионален баскетболист. Прави своя дебют в професионалния спорт на 26 октомври 1984 година.

Източник: mister.bg