В писмо до водещия Слави Трифонов Октай Енимехмедов, който нападна с пистолет Ахмед Доган, казва, че лидерът на ДПС е насаждал омраза между българи и турци.

„Аз съм един от много, гласували доверие на Доган и останали разочаровани от неговата политика. В последно време с това негово насаждане на омраза и паника между българи и турци, стана още по-ясно, че всичко, което се случва около ДПС е изцяло в интерес на една единствена фигура от неговото обкръжение“.

В прочетеното в ефира на bTV писмо, Октай изрази учудването си от думите на премиера Бойко Борисов, който „излиза пред хората и каза, че шапка му свалял, за това че бил добър политик“.pismo 2

Относно побоят, който делегатите на партията му нанесоха, след като беше повален на земята, арестуваният каза, че по този начин са се оправдали очакванията му, че те са „шепа страхливци, доверили се на един доносник“.

Октай продължава с думите, че ако го питат защо, след като му засякъл пистолета, не е ударил плесница на Доган „ще ви кажа, че един мъж трябва да уважава противника си и да не го унижава пред хората му“.

Писмото на Октай дойде при Слави, чрез брата на задържания – Метин Енимехмедов. Той обясни, че брат му не е луд, а смята, че му е писнало. „Бях на участие в деня на нападението, разбрах за това от медиите“, разказа Метин.

По думите му той е изживял най-големият шок в живота си и не е имал информация за намерението на брат му да се изправи на сцената в НДК и да опре пистолет в челото на Доган.

Метин разказа, че скоро е видял брат си в ареста. Описва го като усмихнат и спокоен и уверил него и майка му, че се отнасят добре с него.

Източник:24chasa.bg