levski

Напрежението сред играчите на „Левски”, които са на последно място в “А” група след загубите от „Ботев” (Пловдив) и

„Локомотив” (Пловдив), взе връхна точка на вчерашната тренировка преди днешния мач срещу „Пирин”. Две от звездите на “синята” атака Цветан Генков и Гари Родригес се хванаха за гушите секунди преди края на двустранната игра. Благодарение на бързата реакция на техните съотборници до бой не се стигна, но размяна на остри реплики не липсваше. Треньорите Сале Я

нкович, Мариан Христов и Елин Топузаков също охладиха страстите между играчите. Българският таран нападна холандеца заради несериозното му отношение според него по време на заниманието, като го обвини, че само се лигави напоследък.

Две минути по-късно Славиша Йоканович продължи тренировката с удари към двамата вратари преди играчите да се приберат в съблекалнята. Очаква се двамата голмайстори на “сините” през този сезон да бъдат сериозно санкционирани от ръководството. Йоканович коментира с усмивка: “Какво е станало? Нищо не съм видял”. Треньорът стори това, за да не вкарва допълнително напрежение, но остана да говори с помощниците си на терена след тренировката, преди да вземе каквото и да е било решение за случилото се. От началото на сезона Родригес вече бе глобен за глупавия си червен картон срещу „Ботев”, когато остави тима си с 10 души, а също така се очакваше да бъде санкциониран и за изказването му в Португалия без знанието на „Левски”, че преговаря със „Спортинг” (Лисабон). Наставникът на „Левски” Славиша Йоканович потвърди, че тимът има сериозен интерес към играчите на „Тотнъм” Кристиан Себайос и Дейвид Бентли. “Има интерес, но за тези неща питайте Наско Сираков. Другата седмица очаквам да има новини”, сподели сърбинът. Той заяви, че се надява в следващите седмици конкуренцията в отбора да се засили, тъй като в момента няма сериозна такава и това му не му дава големи алтернативи за състава. “Още като дойдох, се говореше за бъдещи трансфери в „Левски”.

За мача с „Пирин” нямаме контузени играчи. През седмицата само Цветан Генков имаше стомашни проблеми, но вече е добре. Отборът няма нито физически, нито психологически проблем. Футболистите трябва да знаят, че това е футболът. Един път губиш, друг път печелиш, а има и такива моменти като този, през който преминават те през последните два месеца. Треньорът казва, че трябва да е психолог, аз не съм доктор. Играчите трябва да са наясно, че трябва да се справят с този труден момент. Футболът е игра за интелигентни хора. Затова не трябва да са депресирани. Един професионалист няма как да е депресиран на работното си място”, коментира Йоканович. Двубоят с „Пирин” е тази вечер от 18,00 часа и ще се предава пряко по ТВ7.

източник: monitor.bg