От канала на цивилизацията отново изплуваха наглите братя Юзеирови Братя Юзеирови са на път да взривят нов етнически скандал. Хиляди привърженици на исляма и християнството се хванаха за гушите в интернет. Спорът е дали в герба на страната ни два от християнските кръстове да бъдат сменени с ислямски полумесеци. Тези дни Али Юзеиров се изказа, че след като в герба на светска България присъстват християнски религиозни символи като кръстове, то било задължително вътре да има и няколко полумесеца. По причина, че в страната ни около 10 % от населението било мюсюлманско. Редно е или на знамето ни да има символи на всички религии, които се изповядват в България, или да останем само с трите изправени лъва, заяви още Юзеиров.

Оказа се още, че скандалните братя имат проблем не само с хералдиката на герба ни, но и със символите върху монетата ни от 1лв. Както знаем, на нея е щампован образа на „Св. Иван Рилски”, който носи голям кръст. Като правоверен мюсюлманин, не ми е приятно в джоба ми да дрънкат монети с образите на чужда ми религия и непрекъснато да ми се налага се докосвам до тия образи, оплака се Али Юзеиров.

По повод провокативните изказвания на Юзеирови, в интернет избухна същонска война. Форуми и сайтове станаха бойно поле с престрелки между лагерите на поддръжници и критици.

polumese

А на места гневните мнения прераснаха в откровени обиди на етнически принцип. Български християни предложиха Турция да сложи в герба си кръст, в знак на уважение към 500-те хиляди християни,Герба на България е пазен от българската конституция живеещи на територията й. Други пък прозряха в изказването на Йзеиров евтин пи-ар, целящ да затегне редиците на ДПС – избирателите.

skandalno.net припомня, че изгледа на българския герб и това какви символи ще включва са описани много точно и ясно в българската Конституция. И дебат по въпроса просто не може да има.

Даваме ви и един пример от времето на желязната завеса. На една от сесиите на ООН турския външен министър атакува колегата си от тогавашната СССР Андрей Громико. Турчинът иска обяснение от руснака защо на знамето на съветската тогава република Армания е изобразена свещената планина Арарат, след като тя се намира на територията на Турция. И значи ли това, че СССР има териториални претенции към турските си съседи. На което Андрей Громико хитроумно отвърнал с контравъпрос: А това, че вие имате изобразена на знамето си луна, значи ли, че имате претенции към Луната?!?

В провокациите си към светската държава България братя Юзеирови често стигат до изумителна наглост! Преди време Али Юзеиров влезе най- демонстративно в български съд с фес на главата!

Източник: burgasnovinite.bg