Създателите му недоволни от невиждания отлив на потребители.

Най-известната социална мрежа във света търпи невиждан отлив от потребители, които смятат че Facebook е изгубил първоначалния си замисъл да свързва приятели и близки, които са на разстояние един от друг. Много от потребителите са недоволни от това, че социалната мрежа е пълна с реклами, а големите търговски компании я включват и използват в маркетинговите си стратегии да популяризират услугите и продуктите си.

Последно проучване на аналитичната компания “SocialBakers” показва, че само за последния месец Facebook е загубил над 6 милиона потребители. Това са около 4% процента регистрираните акаунти и приравнено това на годишна основа е един огромен процент. Ако тенденцията се запази близката година ще бъде критична за социалната мрежа.

Детайлите, които разкрива това проучване показват, че само във Великобритания спадът е с 1.4 милиона души, а за последните 6 месеца цифрата спира на 9 милиона отказали се.fb

Тази тенденцията се наблюдава в цял свят, където броя на ново регистрираните е значително по-малък от тези на оказалите се.

В момента единственото, което спасява Facebook от значително по-лоши резултати, е навлизането му в някои региони с по-бедно население, за които интернет и социалните мрежи са все още нещо ново. Най-голямо увеличение е регистрирано в Бразилия, където броя на потребителите за последния месец е нараснал с 70 милиона.

Източник:razkritia.com