Спазването на здравословна диета не е толкова неприятно, колкото вероятно смятате, че ще бъде. Мислите, че ще трябва да ядете само пилешки гърди и броколи? Помислете отново. Според водещи диетолози и най-новите изследвания можете да ядете шоколад, тестени изделия и да ги съчетаете с малко вино.

Бадемовото брашно

Един от най-добрите начини да запазите сърцето си здраво е да намалите приема на рафинирани въглехидрати – пасти, бисквити, хляб. Всеки човек ще ви каже, че трябва да избягвате пълнозърнестата пшеница, когато е възможно. Но днес има и по –  здравословни възможности: Храна, приготвена от бадемово брашно.

Тези заместители имат по-малко въглехидрати, по-здравословни мазнини и дори допир с протеин. В местния магазин за хранителни стоки най-малкото ще можете да намерите крекери и тортили от бадемово брашно.

Кафе (с канела)

От едната страна кафето увеличава сърдечната честота – до страшни нива, ако консумирате прекалено. Но от друга страна, рано събуждащата напитка е пълна със здравословни антиоксиданти. Не забравяйте: Вашата чаша кафе не е нездравословна заради кафето, за заради добавената сметана и захар.

Разменете традиционните добавки с малко канела. Според проучване на  Diabetes Care , само половин чаена лъжичка канела на ден може да регулира правилно нивата на кръвната Ви захар, LDL холестерола и триглицеридите и ще намали приема на калории със 70 калории на чаша.