gerb

Цялата зала „Арена Армеец“ се изправи на крака, когато водещите на националната конференция на ГЕРБ обявиха влизането на председателя на партията Бойко Борисов и заместник-председателя Цветан Цветанов.

Те

бяха придружавани от представители на ЕНП от Германия и Турция и др.

Водещите представиха резултатите от управлението на ГЕРБ 4 години след като българите гласуваха доверие на Борисов.

Сред тях бяха финансовата стабилност, огранчаване на сивата икономика, инвестициите в инфратстуктура, образование, здравеопазване и др.

Диалог с гражданските организации, честност към хората и висока критичност към всички нас са водещи принципи през близо 4- те години на управление на ГЕРБ. Сега бившите управляващи „имат воля“ да продължат.

Чуждестранните гости от ЕНП поздравиха с кратко слово всички в залата.

„Всички надежди са свързани с Бойко Борисов и ГЕРБ“, каза Сузане Лутер, международният секретар на партия Християнсоциален съюз.

„Стискаме ви палци и вярваме, че днес с началото на предизборната кампания полагаме основния камък за успех на изборите, каза още Лутер.

„ГЕРБ и Християнсоциалният съюз са свързани в приятелство още от създаването на ГЕРБ. Ето защо понякога ни наричат шеговито акушерката на ГЕРБ. Посяхме нежно цвете.

ГЕРБ порасна в едно красиво цвете. Ние непрекъснато ви насърчавахме да не се отклонявахте от поетия курс на реформи”, каза Луер. „В този момент България се нуждае от сила.

ГЕРБ ясно стои за един европейски курс за развитие на България. Ние виждаме ГЕРБ като добре подготвени за изборите”, посочи тя.

Депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул също изказа поздравления на ГЕРБ.

„Г-н Борисов, г-н Цветанов, вие заслужавате да празнувате в нощта на изборите”, посочи Ханс-Петер Ул. „Вие се намирате на правилния път. Беше трудно да се направи реформа в съдебната система и в областта на вътрешната сигурност”, отбеляза той.

„За добрата охрана на границата, е важно доброто сътрудничество с Турция”, каза той.  Вие не вървяхте по пътя на Кипър, с пране на пари да се стигне до модел, с който държавата не може да функционира. Вие вървяхте до един сериозен, стабилен път, който не води до задлъжняване на България.

Затова станахте пример. Поради това желая България да продължи по този успешен курс, път на вътрешна стабилност. Пожелавам си България да остане гарант за приятелска към Европа политика. Като германски политик, желая България заедно с Германия, да се бори за стабилна Европа.

България се нуждае от една силна ГЕРБ”, отбеляза германският политик.  Отидете в градовете, в малките населени места и кажете, че тази политика е подкрепяна от Германия, посъветва той делегатите на конференцията.

Клипче с отзвук от свеовните лидеи за управлениео на Борисов прожектираха пред събралото се множество от 15-хилядипривърженици на партията,

Извадки от статии и публикации в световните медии за лидерът Бойко борисов забавляваха аудиторията в залата.

Стед тях бяха посещенията на Борисов при американския президент Барак Обама, германския канцлер Ангела Меркел,

министър-председателят на Израел Бенямин Натаняху, секретаря на ООН Бан Ки Мун.

Срещите на Борисов и Цветанов с ръководствата на Европол и Интерпол също бяха във фокуса на вниманието сред международния отзвук.

Преди началото на мащабното събитие десетки автобуси извозваха привържениците на партията от цялата страна. Движението около залата е спряно.
За всеки присъстващ герберите бяха подготвили пликче с рекламно материали на партията, карти за игра, ключодържател, бонбон лукче и знаменца.

Гостите се настаняваха в залата под звуците на ансамбъл „Българе“ , които изпълниха няколко патриотични песни. Националната конференция на ГЕРБ ще продължи два часа.

На нея се очаква експремиерът и лидер на партията Бойко Борисов да произнесе 30-минутна реч, в която да представи приоритетите в управленската програма.

източник: inews.bg