Председателят на Специализираната прокуратура Светлозар Костов съобщи най-официално, че има категорични доказателства срещу Алексей Петров – Трактора за поръчково убийство на Валентин Шотев.

aaaДнес стан ясно, че срещу смятания за престъпник номер 1 в България – Алексей Петров, има категорични доказателства, че същият е поръчал убийството на Валентин Шотев, съобщи председателят на Специализираната прокуратура Светлозар Костов в предаването “На светло” по Нова телевизия.

От ефира Костов поздрави смелостта на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, който също разкри, че Алексей Петров го е заплашвал с убийство. Ганчев обаче не потвърждава да знае информация за подготвяното убийство на Васил Божков. Третото поръчково убийство, за което стана ясно, че има доказателства е това на Валентин Шотев. В продължение на години Трактора и Гриша Ганчев са в конфликт. Относно Божков, той е извикан тези дни на разпит, за да свидетелства по случая срещу “Октопод”-а, но по думите му, срещу него не са отправяли заплахи за убийство.

Според председателя на Специализираната прокуратура Светлозар Костов, че свидетелстването на Гриша Ганчев срещу Алексей Петров-Трактора не е изненада за прокуратурата. Срещу бизнесмена продължава съдебно-счетоводната експертиза.

Източник: razkritia.com