„Ще дам информация за отвлечената Лара само в присъствието на екип от прокуратурата“, заявил Алексей Петров пред служители на ГДБОП, които разследват отвличането на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо.

Петров, който е основен обвиняем по делото за Октопода, бе привикан в 11 часа вчера на разпит. Антимафиотите го приканиха да даде показания, след като на няколко пъти през седмицата той заяви публично, че има информация за отвличането. Петров обаче отказал да съобщи официално каквото и да било пред полицаите, защото щели да манипулират думите му. Той бе по-словоохотлив пред репортерите, които го чакаха близо час пред ГДБОП.lora

„В момента детето е добре“, предположи Петров и допълни, че „зад отвличането на Лара със сигурност стои българска престъпна група“. Като експерт той не приемал че в България се разхождат хора от Латинска Америка и Колумбия и отвличат деца, защото искали по този начин да въздействат на бащата.

По начина, по който се развиват нещата, похитителите би следвало да освободят детето, каза Петров. Според него можело да се вярва на ясновидката Николета. От телевизионния екран тя заяви, че Лара е жива и до месец-два ще бъде освободена, защото откупът от над 1 млн. лв. е платен. Този слух обикаля медиите от няколко дни, но категорично бе отречен както от полицията, така и от близките на Лара.

В интервю за в. „24 часа“, бабата на детето Анна Добринова съобщи, че все още никой не се е свързал със семейството, и призова похитителите да дадат знак, че внучката е жива.

Бившият съветник в ДАНС твърди, че разполага и с информация за стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата. Той започнал собствено разследване, след като бившият вътрешен министър Цветан Цветанов замесил името му в покушението срещу Баретата.
Стрелбата срещу Баретата и отвличането на Лара „по някакъв странен начин може да имат връзка с висши държавни служители“, намекна вчера Алексей Петров.

Източник:24chasa.bg