Дъщерята на Евелин Банев-Брендо Лара е отвлечена, защото той беше представен като кокаинов крал, коментира пред журналисти Алексей Петров, цитиран от БТА.

До 2009 г. в службите не е имало данни Евелин Банев да е кокаинов крал.

„В затвора съм се срещал с този човек и той ми е казвал, че, ако проговори, ще бъде страшно за Борисов, Флоров и Цветанов по отношение на това, което правят, а приписват на него“, коментира Алексей Петров. Става това, че започнаха да отличат деца, а министърът вместо да се интересува къде е детето, „с безумен цинизъм обяснява какъв е баща му“, каза още бившата барета.“Не може с цената на едно отвлечено дете да се стараеш да останеш на власт. Цветанов създаде съмнение, че прави опит да шантажира Плевнелиев кой да е вътрешен министър в служебния кабинет“, анализира Алексей Петров, според когото сега президентът има шанс да покаже достойнство. brendo

Според Петров сега е важно кой сега ще е вътрешен министър в служебния кабинет. Защото, ако този човек извади истината, „не знам къде ще е мястото на Цветан Цветанов и Бойко Борисов“, добави той.

Колкото до протестите в София, с които беше свързано името му, Алексей Петров заяви, че е създаден от системата на МВР и сърцето никога нямало да му позволи да вдигне ръка срещу
полицай.

Хората бяха провокирани от мизерията и глада. Нямам представа кой участва в гражданската организация СИЛА. Те някога се включиха в кампанията ми. Но тези, които аз познавам, сега не видях на улицата, коментира бившата барета преди заседанието на СГС. Той е подсъдим с още няколко човека по т.нар дело „Октопод“.

Източник:dnes.bg