Сензационното разкритие е направила Татяна Дончева, че младият Октай Енимехмедов е бил нает от самия Ахмед Доган

Татяна Дончева, лидер на „Движение 21” хвърли бомбата в медийното пространство. Тя заяви в студиото на Канал 3, че докато е гледала кадрите от нападението над лидера на Движението за права и свободи Ахмед Доган, тя стига до два извода. И те са, че Доган може да е организирал преврата над себе си, а може и да не е. Тя коментира, че фактите категорично говорят за това, че няма абсолютно никакво присъствие на личната охрана на Ахмед Доган. Тя дори директно, в ефир обвини бригаден генерал Тодор Коджейков, че говори пълни глупости, цитира изказването й БЛИЦ.
Октай Енимехмедов е бил поръчан от самия Ахмед Доган

Октай Енимехмедов е бил поръчан от самия Ахмед Доган

c003cb77e34fd9c9164d8ac752240e47_400x300

Татяна Дончева каза, че властта е тръгнала в грешна посока, защото, само за няколко часа, обвинението за опита за нападение над Ахмед Доган, направен от Октай Енимехмедов, се е сменило от опит за убийство в хулиганство.

Лидерът на „Движение 21” заяви още, че не знае дали обществото разбира какво последва от този опит за покушение. В социалната мрежа Facebook хората задават въпроса защо Октай Енимехмедов не е убил наистина Доган и защо не са подведени под отговорност делегатите, които пребиха зверски младият мъж.

Тя опроверга и мнението на Валери Йорданов – шефът на СДВР, че пистолетът на Октай не може да убива. Той е заявил това без да са били направени каквито и да са експертизи. Тя класифицира това като пълни глупости. Дончева каза, че това са „пълни глупости”, тъй като, по думите на оръжейни експерти, дори и газов пистолет, ако е опрян в слепоочието на жертвата, може да му пръсне главата.

Татяна Дончева завърши изявлението си, че в момента е най-опасно след този случай да се настройват етносите в България един срещу друг.

източник: chudesa.net