Oт днес Доган ще печели и от всяка капка гориво, която наливаме в автомобилите си!Почетният председател на ДПС Ахмед Доган успя да постави свой човек на стратегическо място в една от най-големите петролни компании в България.

Бившият депутат от ДПС във Великото народно събрания и във всички парламенти на прехода без настоящия, Юнал Лютфи ще бъде новият член на Надзорния съвет на Петрол Холдинг.

Това изненадващо обяви собственикът на 53.5% от акциите на компанията, притежаваща десетки бензиностанции у нас, президентът на световната федерация по шах и бивш президент на автономната република Калмикия, Кирсан Илюмжинов, който даде пресконференция в София прес днес.
dogan
Илюмжинов идва тук, за да затвърди позициите си като собственик на 52.5% от акциите в компанията, които от години са обект на съдебни спорове между него, Денис Ершов и Александър Мелник от една страна и другите претенденти в лицето на бизнесмените Митко Събев и Орлин Тодоров.

За отбелязване е, че само в рамките на седмица двата лагера оспорващи си мажоритарния дял от компанията направиха стъпки за вписването в ръководството на компанията в Търговския регистър.

Успешни се оказаха тези на Денис Ершов и Александър Мелник.

Илюмжинов заяви, че е предложил на Събев да бъде извършена съвместна одиторска проверка в компанията, която да оцени нейната текуща стойност.

След това ще предложа на Събев да изкупя неговите 47.5%, а ако той не е съгласен – да купи моите, и ако не постигнем и тогава съгласие ще хвърляме чоп, каза с усмивка Илюмжинов и добави, че е участвал много пъти в подобно разрешаване на спорове.

Това означава само едно – Митко Събев вече е аут от голямата игра.

Който не вярва – да почака само няколко дни и ще се увери в правотата на нашата прогноза.

Източник:1kam1.eu