Ако аз си отворя устата сега – преди изборите, Бойко Борисов със сигурност ще получи белезници на ръцете, защото да се опитваш да кадруваш в частни национални медии, да се опитваш да бъдеш фактор в тях, това е нелепо. Това заяви изпълнителният директор и тв водещ на TV7 Николай Бареков. Коментарът му беше по повод декларацията на ГЕРБ срещу Бареков от вчера, в която от партията твърдят, че Бареков е бил освобождаван от няколко медии.

„Аз през живота си не съм работил в няколко медии, работил съм общо в 3 или 4 медии за 20-годишна кариера. Никъде не съм бил освобождаван.  Що се отнася до напускането ми на една друга телевизия през 2009 г. Борисов много добре знае какво направи тогава“, категоричен беше Бареков.

„Г-н Борисов, Вие нямате работа в българските медии“, каза още журналистът и призова експремиера да стои далеч от тях. barekov

Вчера по време на живото предаване от центъра на София кандидат-депутатът на ГЕРБ Доброслав Димитров беше замерян с яйца от граждани. Едно от тях го улучи в лицето и той слезе от трибуната под възгласите на хората „Довиждане“. Димитров се ядоса на водещия Николай Бареков и с думите „Ти нормален ли си, бе!“ хвърли в краката му порцеланова чаша. Инцидентът беше последван от декларация на ГЕРБ срещу Николай Бареков и TV7.

Бареков обяви, че ще подаде жалба срещу Доброслав Димитров и срещу представяната от него политическа сила.

Водещият категорично отрече някога да е получавал пари, за да оказва медийна подкрепа на партия ГЕРБ.

„Търся някой от ГЕРБ да коментира защо съм наречен сребролюбец, взел ли съм пари от ГЕРБ, колко ми е платил Борисов, колко ми е платил Цветанов, да обяснят“, призова Бареков.

„Борисов в типичния си стил взе да ми пише SMS-и снощи. В единия SMS ми каза, че нищо не знаел за инцидента и декларацията, бил научил от други хора, разграничи се буквално от декларацията на партията си.  По-нататък ми каза, че би ми се извинил публично, което е абсолютна нелепица. Той много добре знае, че ще стигна до края с него. На няколко пъти съм се спирал, но този път – до края!“, посочи още водещият.Бареков изтъкна, че е обещал на хората, че ако ГЕРБ спечелят изборите, ще им бъде основна опозиция. И без това ме нарочиха за враг номер 1, имам ли какво да губя, разясни журналистът.

Относно обвинението в декларацията на ГЕРБ, че „законът и нормата са последното, от което се интересува свободният журналист“, Бареков коментира, че за него те са първото.

 

„За разлика от вашия лидер Бойко Борисов, аз знам какво е Апелативна прокуратура и знам къде се намира Апелативна прокуратура в йерархията на държавното обвинение“, каза още журналистът.

Няколко основни въпроса е оправил Николай Бареков до главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Марин Райков и президента Росен Плевнелиев. Сред тях са дали действащият шеф на разузнаването Драгомир Димитров е ходил на тайна среща в Банкя с Бойко Борисов и кое е четвъртото лице, което участва в изтеклия разговор между Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов.

Източник:dnes.bg