Народните представители ще почиват от 5 до 31 август 2013 г. включително, решиха депутатите при гласуване на решение за ваканцията през август. За лятната ваканция гласуваха 179 народни представители, от които 102 бяха „за”, 75 – „против”, а 2 се въздържаха.

Темата за лятната отпуска отново предизвика ораторските способности на депутатите, които се изразиха в силни изказвания от народната трибуна. Позицията на ГЕРБ да се работи през август бе отхвърлена от мнозинството на БСП и ДПС.
sila
Десислава Атанасова от ГЕРБ допълнително нажежи обстановката като поиска да се включат отново камерите на БНТ, които бяха изключени след като приключи обсъждането на част от актуализацията на бюджета.

Като „духовна вакханалия” определи депутатът Антон Кутев разправиите в пленарна зала за това да има ли ваканция и колко да е тя, а това по думите му сривало и без това малкия рейтинг на правителството.
Цецка Цачева нарече решението за парламентарната ваканция „недомислица”, тъй като е записано, че депутатите излизат в почивка от 5 август, а в Правилника за работа на Народното събрание е записано, че работата му приключва всяка година на 1 август.

Източник:inews.bg