Екип на ТV7 откри бащата на Симеон Дянков – бай Денчо, в село Побит камък, за да коментира той рокадите в правителството. Репортерите опитаха да говорят със съседи, но те им казаха, че бай Денчо е доста сприхав. Попитан какво мисли за съседите си, той беше категоричен: “Е.и им майката! Не ме интересуват. Не си общувам с хора, които не четат. Те нямат книги в дома си. Да си сприхав не е лошо. Нямам допирни точки със съседите.”Така започна интервюто с Денчо Дянков. “Трябваше да го изгонят. Защо не изгониха преди време Орешарски”, започна коментара си бащата на бившия финансов министър.

”Симеон Дянков е отроче на седмичната ясла. Майка му не го кърмеше, за да не си развали бюста. bashtata-na-dqnkov-simeon-e-izdynka-za-men-ostava-sramyt_7866Не познавам втория му баща, дето толкова го хвали. При развода ме осъдиха да плащам издръжка. Това беше, когато той беше на 17 години, обясни още Денчо. – Симеон е издънка на комунизма. Майка му е комунист още от първи курс в университета и е член на партията. Вторият му баща е преподавател по КПСС. Като се разведохме, баба му го взе в Ловеч. Веднъж се видях с него в един ресторант за един рожден ден и той ми каза, че не трябва да виждаме. Баща му тормозил майка му да не се виждаме и за да няма такива наранявания, да не го правим.”
Бай Денчо не е търсил Симеон Дянков във времето, в което синът му е бил финансов министър. “Къде да го търся. Що не дойде той да ме види. Когато съм работил, съм му плащал издръжката. Сега защо той не ми плаща. Боли ме от това, което става. Мен ме боли и като видя гладно куче, призна чистосърдечно баща му. – Това не ми пречи, че стана така със сина ми. Лошо е, че от тоя прехода досега се натъквахме на лоши управници и то все по-лоши от тези по Тошовото време. Искам Симеон да е жив и здрав. И да помни, че животът се върти по същия начин. И да гледа жена му да не го изостави. За мен сега остава срама, че народът ще ми каже: “Ей го тоя, дето е баща на Дянков, който окраде държавата.

Източник:lubopitno.org