От органите на реда дават нереална информация на пресата

От край време се знае, че полицаите не обичат да си сътрудничат твърде много с пресата. Последните действия на полицаи, заемащи ръководни постове в системата на МВР обаче минаха всякакви граници. Униформените си направиха нечувана гавра със смъртта на банкера Емил Кюлев и журналистите Георги Стоев и Боби Цанков. Оказа се, че заради провала на разследването на трите разстрела, част от заемащите ръководни постове във Вътрешното ведомство са пробутали невярна информация на медиите.policai

Според източници от полицията, пожелали анонимност, информацията за поръчителите и извършителите е напълно фалшива. Причината за разпространяването й пък е нежеланието на униформените да се разбере, че разследването всъщност е в задънена улица и от МВР нямат никакъв напредък по разкриването на публичните убийства.

Така например екзекуцията на Емил Кюлев беше приписана на двете различни групировки “Килърите” като накрая дори се появи информация, че съпругата на банкера Весела е поръчала убийството му. Същото е положението и с разстрелите на двамата репортери на мафията. Всякакви нелепи слухове циркулират в медийното пространство, спуснати най-вероятно от полицията, предават от ПИК. Малко вероятно е обаче някой от тях да се окаже верен.

Източник:razkritia.com