oranovo

Огромни нарушения са констатирали специалистите в рудник “Ораново”. Оказва се, че мястото, където четирима миньори намериха смъртта си, е било истинска гробница и е било въпрос на време да се случи подобна трагедия. Това е установила проверка, направена след ужасния инцидент на 16 юли, при който загинаха четирима мъже, работещи в мината.

Шокиращата информация беше съобщена лично от енергийния министър Драгомир Стойнев в интервю за БНТ. Министърът заяви, че във фаталната 64-та подгалерия на рудника не е трябвало изобщо да влизат работници, тъй като се е знаело, че

мястото не е достатъчно обезопасено и съществува постоянен риск за живота на миньорите. Въпреки забраната обаче тези разпоредби не са спазени и резултатът е четири почернени семейства.

От прокуратурата вече са образували досъдебно производство срещу собственика на мината. Енергийният министър обяви, че ще се търси отговорност от виновните за недопустимата небрежност, коствала живота на миньорите. Междувременно в село Крупник бяха погребани двамата затрупани миньори, чиито тела бяха открити от спасителите рано тази сутрин.

И двамата бяха положени в затворени ковчези заради многото време, в което телата им се лежали затрупани под маса от въглища и глина.

източник: razkritia.com