Голмайсторът на Фулъм Димитър Бербатов е сред петимата номинирани за „Футболист на сезона“ в лондонския клуб. Останалите претенденти са капитанът Бреде Хангеланд, вратарят Марк Шварцер, десният бек и конкурент на Станислав Манолев – Саша Рийтер, както и опитният гръцки халф Йоргос Карагунис. Всеки желаещ може да гласува на официалния сайт на Фулъм до 20:00 часа българско време на 9-и май.

Всеки един от петимата номинирани е представен с кратък текст на страницата на Фулъм. Ето какво пише сайтът за българина: „Водещият голмайстор на тима винаги е сред очевидните претенденти за „Футболист на сезона“. Приносът на Бербатов за Фулъм обаче е далеч по-голям от головете, които отбеляза.

West-Ham-v-Fulham-Dimitar-Berbatov_2821317

Неговите попадения бяха от решаващо значение в хода на кампанията, но дори когато не намираше мрежата, той пак успяваше да смае публиката. Притежава прекрасно първо докосване, с което всеки футболист на света би се гордял. Освен това той се отличава с работна етика, която не получаваше заслуженото признание през по-ранните етапи от неговата кариера. В допълнение към неговите 13 гола до този момент българинът направи три асистенции и създаде 41 възможности за гол. Привличането му на 31 август се разглежда като огромен успех за клуба и със сигурност той не разочарова никого до този момент“.

ГЛАСУВАЙ ЗА ДИМИТЪР БЕРБАТОВ ОТ ТУК

Източник: Sportal.bg