Ученик направи добро дело и осигури „висящ обяд“ на шест просяци от Варна, съобщи регионалният сайт „Петел“.
16-годишният Александър Георгиев от Професионалната гимназия по химични и хранително-вкусови технологии „Д. И. Менделеев“ нахрани с половин хляб и един салам отчаяните хора. Обяснението му е, че иска да помогне, ако те приемат.
Така той подарил не само храна, но и усмивки на просяците.
Инициативата „Висящ обяд“ на Александър започва преди две седмици. За това кратко време момчето заедно със свои приятели обикаляли училището, за да събират пари от класовете.
„Събрахме около 30 лева. Половината от парите отидоха за шестима човека. Следващата седмица с останалите ще нахраним още 6-7. Иначе събирането на стотинки продължава“, сподели Александър.visq6t obqdСъучениците му дори изработили плакат.Когато кампанията му бе популяризирана, се появиха коментари, че децата трябва да си гледат детството, а не да се занимават с просяците.В отговор младежът казва: „Смятам, че трябва да има дни, в които да се забавляваме, но и дни, в които да помагаме, независимо на каква възраст сме. Видях, че хората са писали, че не всички просещи са нуждаещи се, че просията в някои случаи е добре организиран бизнес. Надявам се, че тези, на които ще помогнем с един обяд, не са от тях.“Тийнейджърът още в началото на кампанията регистрира фейсбук група „Висящ обяд“, където информира какво е свършено до момента. Групата надхвърля 250 души.

Източник:24chasa.bg