Image_2312746_126

Тялото на Стефан Георгиев бе открито на 7 септември зад блока, в който живее във Враца. „Видях полицията и тялото, после забелязах ризата на Стефан и разпознах детето си. Изпаднах в шок“, разказа пред Нова телевизия втория баща на Стефан.

„Нямаше драскотина по себе си, нито по лицето си. Лежеше с отворени очи, но сякаш беше заспал“, спомня си за черния ден майката на Стефан. Родителите на момчето са разведени и имат дуги семейства. Те обаче са приятели и често се виждат, а Стефан е бил любимецът и от двете страни. Затова и двете семейства заедно застанаха пред камерата, за да разкажат за трагедията и да поискат по-сериозно разследване на смъртта на детето им.

Първоначално съдебният лекар казал на семействата, че Стефан е издъхнал от гръдно-коремна травма, която може да е причинена от удар с твърд предмет. „После същия този лекар ни каза, че било височинна травма. Нещо не е наред“, коментираха близките на Стефан.

Те са категорични, че версията за самоубийство е излязла от разследващите още в първите минути от огледа на тялото и мястото на трагедията. „Искаме разследване от полицаи, които си разбират от работата. Искаме ново разследване. Искаме истината да излезе наяве, но към кого да се обърнем. И колкото и смешно да звучи – Стефи да е спокоен, да знае, че не ни е наранил, че не би могъл да ни нарани. Стефан не е самоубиец“, проплакват близките, които са убедени, че във Враца разследването няма да стигне до истината.

Адвокатът на почернените семейства Марин Марковски, поиска столични криминалисти да поемат разплитането на случая. По думите му разследващи са стигнали до извода, че Стефан се е самоубил само защото имало стъпка на покрива, съвпадаща с номера на обувките на футболиста. „В България 1 млн. души носят 42 номер. По досъдебното производство има много пропуски – не са иззети микроследи -прах от обувките на Стефан, за да се съпоставят със тези от покрива“, коментира адвокатът.

Посоченото за фатално момиче, заради което се твърди, че футболистът от Враца  се самоубил, мълчи за смъртта на приятеля си. „През последните две седмици аз чета глупостите, които се пишат и казват. Аз не искам да давам интервюта и не искам да отговарям на вашите въпроси“, лаконична бе Нина Нинова.

източник: 24chasa.bg